banner4

Een fotoreportage boeken

Wil jij graag een fotoreportage bij IHS Fotografie boeken? Bij de pagina tarieven staan verschillende pakketten. (Klein, Normaal of Luxe). Deze bieden verschillende mogelijkheden en maken het iets makkelijker om een keuze te maken. Mocht jij een andere samenstelling van een pakket willen, dit kan altijd! Voor vragen hierover kun je met mij overleggen.

Via e-mail kunnen we een afspraak maken. Bij de pagina contact vind je alle gegevens waarop je mij kunt bereiken. Er zal worden overlegd over een passende locatie, eventueel een bijpassende outfit en de sfeer die we willen vastleggen. Er kan gezamelijk of door mij een moodboard worden gemaakt om de gewenste sfeer in beeld te brengen.

Voordat je definitief akkoord gaat met de afspraak, is het van belang dat je akkoord bent met de Algemene Voorwaarden van IHS Fotografie. Deze staan beschreven in het tabje onder tarieven.

banner1

De fotoreportage zelf 

Je hebt een shoot geboekt. Wat nu? Zorg dat je goed voorbereid bent. Nette kleding, een schoon dier en een helpende hand zijn altijd van belang. Bij dieren kan het nog wel eens voorkomen dat er hulp benodigd is. (Denk aan aandacht trekken met snoepjes, dieren in bedwang houden, ga zo maar door). Mochten jij of jouw dier het nog wel eens lastig vinden om goed en netjes te poseren, oefen dit eventueel thuis. Maar geen zorgen, ook onervaren modellen zijn welkom, als fotograaf zijnde kan ik jou en/of jouw dier ook begeleiden tot een goede foto. Daarnaast, stippel goed de route uit naar de afgesproken locatie zodat je op tijd aanwezig bent.

Meestal duurt een shoot 1 tot 3 uur lang, afhankelijk van het aantal foto’s dat er gemaakt moeten worden en de omstandigheden (bijvoorbeeld het weer, de locatie, de ervaring van het model). De fotograaf zal begeleiding bieden bij het kiezen van de fotoplekken. Er zal in de meeste gevallen worden geprobeerd diverse foto’s te maken op verschillende plekken. Dit kan betekenen dat er veel moet worden gelopen, houd hier ook rekening mee.

Bovenal is het belangrijk dat er in een ontspannen sfeer wordt gefotografeerd. Vooral bij dieren is het belangrijk dat zowel eigenaar als fotograaf geduldig zijn en rustig blijven. Dit resulteert meestal in de beste foto’s. En mocht het om wat voor reden niet gelijk goed gaan of wat langer duren; dat is echt niet erg, dan proberen we het gewoon opnieuw. En heb je dingen waar je mee zit, of snap je iets niet, ben je altijd vrij om te vragen.

banner2

Na de fotoreportage

Na de shoot stuur ik jou eerst een fotopagina met miniaturen. Zo kun je kijken welke foto’s jij het leukste vind en een keuze maken. Voorafgaand maak ik wel een selectie van de meest sfeervolle en toepasselijke foto’s, om voor jou de keuze iets makkelijker te maken. Meestal worden de foto’s nog wat opgehelderd qua kleur, wat meer contrast toegevoegd en storende objecten weggehaald.

Als alle foto’s zijn afgerond, ontvang je deze op de e-mail. Dat zal op een webformaat zijn van 900×600 pixels, en voorzien van een watermerk. De foto’s worden altijd binnen 14 dagen afgerond.

Bij elk pakket zitten een of meerdere gratis foto’s op hoge kwaliteit. Dit zijn foto’s die groot en op maximale kwaliteit afgebeeld staan op je beeldscherm, zodat je alle details kunt zien. En nog een groot voordeel aan deze foto’s: ze zijn geschikt om af te drukken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi groot canvas aan de muur. Even opsturen naar de drukkerij, en binnen een paar dagen heb je hem binnen. Mocht jij het lastig vinden om een goede afdruk op canvas te regelen, dan kan ik dit ook voor je doen.

Mocht je nou denken, ik heb nog een andere foto die ik op hoge kwaliteit wil hebben? Dat kan, deze kun je dan extra nabestellen. Zowel prijzen en informatie over het canvas en een extra foto nabestellen staan op de pagina tarieven. Tevens kun je ook kleinere foto’s bijbestellen.

banner3

En klaar! 

Alle foto’s zijn verstuurd en klaar. Hoera! Wat mag jij er nu mee doen en wat mag de fotograaf? Het komt erop neer dat alle foto’s die jij hebt ontvangen op webformaat, mag laten zien overal op internet. Mocht het gebeuren dat de foto wordt bijgesneden, dan is vermelding van de naam IHS Fotografie van belang. Als fotograaf gebruik ik de foto’s zo nu en dan voor mijn eigen promotie en portfolio (wil je dit liever niet: geen probleem, laat het mij weten!).

Uiteraard vinden wij het altijd leuk als je een leuke recensie achterlaat op onze facebookpagina !